Milyen területekre vállaljátok a virágkiszállítást?

Szárazvirág kiszállítást országosan vállalunk kiszállítást.

Friss virág kiszállítást Budapesten belül vállalunk.


Back to Index

Hogyan tudok ajándékutalványt vásárolni?

Ajándékutalványokat online tudsz vásárolni a wesbhopon keresztül. Vásárlás esetén az ajándékutalványokat elektronikus formában küldjük el a megadott e-mail címre.


Back to Index

Van lehetőség virágelőfizetésre?

Igen, kínálunk virágelőfizetési szolgáltatást. Ez lehetővé teszi, hogy rendszeres időközönként friss virágokat kapj. Lépj velünk kapcsolatba, hogy megtudj többet erről a szolgáltatásról, és személyre szabott ajánlatot kaphass.


Back to Index

Hogyan tudom megtekinteni a rendeléseim státuszát?

A rendeléseid státuszát követheted az online fiókodban. Amint a rendelés teljesítve lesz vagy kiszállításra kerül, értesítést küldünk neked a frissített státuszról emailen keresztül.


Back to Index

Miként tudok kapcsolatba lépni Veletek?

Kapcsolatba léphetsz velünk többféleképpen. Felveheted velünk a kapcsolatot telefonon a megadott telefonszámon, emailben vagy instagramon. Továbbá a weboldalunkon is rendelkezésre áll egy kapcsolatfelvételi űrlap, ahol elküldheted kérdéseidet vagy észrevételeidet.


Back to Index

Mi történik, ha senki sincs otthon a kiszállítási időpontban?

Ha senki sincs otthon a kiszállítási időpontban, akkor a futár értesíteni fogja a címzettet és megpróbálja újra megkísérelni a kiszállítást. Ha továbbra sem sikerül átadni a virágokat, akkor a futár elhagy egy értesítést a címzettnek az újraszállítás vagy az átvételről történő egyeztetés részleteiről. Ha a második kiszállítás megkísérlése után sem sikerül kézbesíteni a csomagot, az visszakerül a feladóhoz. Újraszállítás esetén a szállítási díj ára újból fizetendő.


Back to Index

Milyen egyedi kiegészítőket vagy kísérőtermékeket ajánlotok a virágokhoz?

A virágokhoz különleges kiegészítőket és kísérőtermékeket is kínálunk, mint például gyertyák, selyemszalagok, vázák vagy tote bag-ek. Böngészd át a weboldalunkon elérhető választékot, és válaszd ki a számodra megfelelő kiegészítőket a virágrendelés során.


Back to Index

Hogyan tudok ajándékcsomagolást kérni a virágokhoz?

Ha szeretnél ajándékcsomagolást a virágokhoz, kérjük, jelöld meg ezt a kívánságodat a rendelés során a megjegyzések rovatában. Gondoskodunk róla, hogy a virágok szépen becsomagolva és kész ajándékra várva érkezzenek.


Back to Index

Lehet-e előrendelni virágokat különleges alkalmakra?

Igen, sőt ajánlott is, és nekünk is könnyebb átlátni előre az igényeket! Vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén, hogy megbeszéljük a részleteket.


Back to Index

Milyen időpontban érkeznek az online rendeléseim?

Az online rendelést általában 5-7 munkanap időintervallumban szállítjuk ki. Szabadság miatt pedig több is lehet, ezt mindig jelezzük a főoldalon. Ha pontos időpontra (1-2 napos szállítási időre) van szükséged, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot, és megpróbálunk megfelelni az igényeidnek.


Back to Index

Van lehetőség személyes átvételre?

Igen! A műhely helyszínén ÁTVÉTELI PONT-ot hoztunk létre, hogy személyesen is át tudjátok venni az online leadott megrendeléseket. Tudjuk, hogy sokan a személyes átvételt preferáljátok, ezért is találtuk ki ezt a szuper megoldást.

A címen egy céges épület, a Converzum található. Ahogy belépsz az ajtón jobbra egy büfét találsz, balra pedig az ügyfélszolgálatot. Itt tudnak segíteni a csomag átadásban, ha épp nem tartózkodunk az épületben. Minden hétköznap 9:00-17:30-ig tudod felvenni a rendelésed, fontos, hogy csak olyan esetben, ha előtti küldtünk Neked emailt, amiben az állt, hogy elkészült a csomag, és jöhetsz érte!

Személyes átvételi pont:  1023 Bp, Lajos utca 11-15. Converzum épület

*amennyiben készpénzzel fizetsz a helyszínen, kérünk pontos összeggel érkezz!


Back to Index

Mi történik, ha probléma merül fel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen problémával találkozol a rendeléseddel kapcsolatban, kérlek, azonnal lépj velünk kapcsolatba. Dolgozni fogunk a megoldáson, hogy megoldjuk a problémát, és biztosítsuk a szolgáltatásainkkal való elégedettségedet.


Back to Index

Vállaltok virágrendeléseket vállalati eseményekre?

Igen, vállalunk virágszolgáltatást vállalati eseményekre, irodákba és különleges alkalmakra. Az elképzeléseidhez igazítjuk a kompozíciókat, hogy megfeleljenek a márka esztétikájának és kellemes atmoszférát teremtsenek. Kérlek, lépj velünk kapcsolatba a vállalati szolgáltatásainkról szóló további információkért.


Back to Index

Kérhetek olyan virágokat, amelyek nincsenek felsorolva a weboldalon?

Természetesen! Igyekszünk megfelelni az egyedi kéréseknek. Ha konkrét virágkívánságaid vannak, kérlek, lépj közvetlenül kapcsolatba velünk, és mindent megteszünk, hogy teljesítsük a kérésedet.


Back to Index

Vállaltok esküvői virágrendeléseket?

Igen, specializálódunk virágkompozíciók készítésében esküvőkre. Személyre szabott (online/ offline/ telefonos) konzultációt kínálunk, hogy megértsük az elképzeléseidet, és emlékezetessé tegyük a nagy napotok. Kérlek, lépj velünk kapcsolatba további információkért.


Back to Index

Hogyan kell gondoskodni a szárított növényekről?

A szárazvirágok tartósságának érdekében javasoljuk, hogy ne érje víz a szárukat se más részeiket, tartsd távol őket a közvetlen napfénytől (kifakulhat a színük). Így hosszú évekig is otthonod dísze lehet.


Back to Index

Hogyan kell gondoskodni a vágott virágokról?

A virágok tartósságának érdekében javasoljuk, hogy helyezd őket tiszta vázába friss vízzel, és adj hozzá virágnövény táplálékot (ez csak egy ötlet). Tartsd távol őket a közvetlen napfénytől, és cseréld le a vizet néhány naponta, illetve vágd vissza őket időnként.


Back to Index

Mi a lemondási policy?

Ha le szeretnéd mondani a rendelésedet, kérlek, jelezd nekünk a rendelés leadását követő 2 órán belül. A megadott időtartamon belül lemondott rendelésekre visszatérítést biztosítunk.


Back to Index

Lehet személyre szabni a virágkompozíciómat?

Abszolút! Szeretjük az egyedi virágkompozíciók elkészítését. Kapcsolatba léphetsz velünk közvetlenül vagy jelezheted az elképzeléseidet a megjegyzések rovatában az online rendelés folyamata során.


Back to Index

Mi a nyitvatartási idő?

Mivel nem boltként üzemelünk, ilyen értelemben vett nyitvatartási idő nincs, viszont mivel személyes átvételi pontként azonban működünk, minden hétköznap 9-17:30 között lehet átvenni a rendeléseket.


Back to Index

Virágboltként vagy műhelyként működtök?

Nincs fizikai értelemben vett virágboltunk ahova be tudsz jönni nézelődni. Műhelyünk van, ahonnan készítjük a rendeléseket, és előre leadott rendeléseket készítünk itt, amit személyesen is át lehet venni.


Back to Index