You are currently viewing Háttérmunkálatok, avagy miért kerülnek ennyibe a virágdekorációk?

Háttérmunkálatok, avagy miért kerülnek ennyibe a virágdekorációk?

Behind the scenes
Part I.

Háttérmunkálatok, avagy miért kerülnek ennyibe a virág dekorációk?

Tervezek videót készíteni, arra vonatkozóan, hogy mennyi olyan fázis van a szakmában amit senki nem lát és ebből fakadóan el sem tudja képzelni adott esetben, hogy valami miért kerül annyiba, amennyibe.

Egyrészt nem panaszként, másrészt pedig azért szeretnék folyamatosan megosztani veletek ilyen fajta dolgokat, hogy ti is jobban belelássatok, mi hogyan történik, készül.

Röviden tehát arra gondoltam, leírom az első gondolataim ami az elejétől a végéig egy dekoráció megalkotásával zajlik, később még külön-külön kifejtve is szeretnék erről mesélni.

-ajánlatkérés beérkezésekor megalkotni egy személyre szabott árat. inspirációkat, gondolatokat megosztani, általában több körben
-amennyiben megfelel az ajánlat, kitalálni miket is kell beszerezni, ötletelni a kialakításban
-beszerzés, ami esetemben a virágpiacot és adott esetben más dekorációs lelőhelyeket jelent. Ez 1 óra oda és 1 óra vissza autózást (benzint) jelent. Általában 3 órát szoktam eltölteni a virágpiacon, ahol megállás nélkül ide-oda kapok, hogy épp melyik virágot vegyem ami a legfrissebb és ami az inspirációkhoz legjobban passzol, átveszem az előre rendet virágokat ha épp van olyan. Elképesztő sok energiát emészt fel már ez az általában 3 óra is önmagában. Jó esetben sikerül mindent beszerezni, rossz esetben pedig ott a helyszínen gyorsan ki kell találni hogy mivel legyen helyettesítve valami.
-betetriszezni az autóba mindent, majd a műhelynél ki,- és bepakolni több körben
-megpucolni, letisztítani a virágokat, ami csakúgy mint a piac, több óra! Egy kisebb rendezvény/dekoráció esetén is minimum 2-3 órát vesz igénybe ez a folyamat is. Ez ahhoz elegedhetetlen, hogy a virágok frissen és “egészségesen” maradjanak illetve lehessen velük dolgozni
-dekoráció összeállítása; és akkor most értünk el a valódi látvány fázishoz, ami újabb órákba telik.
-dekoráció a helyszínen, megkomponálni mindazt amit már előkészítettem, elhelyezni, kiegészíteni olyan elemekkel amit csak a helyszínen lehet.

Ha kíváncsi vagy a Dori Legradi Flowers kulisszai titkaira, kövess a folytatásért!