You are currently viewing Háttérmunkálatok, avagy miért *is* kerülnek ennyibe a virágdekorációk? II

Háttérmunkálatok, avagy miért *is* kerülnek ennyibe a virágdekorációk? II

Behind the scenes
Part II.

Háttérmunkálatok, avagy miért kerülnek ennyibe a virágdekorációk?

Folytatva az előző posztot, hogy miért kerülnek annyiba a virágok, amennyibe, az kiderülhetett az eddigiekből is, legfőképp azért, mert mennyi es milyen szintű munkából áll össze a folyamat a már kész eredményig, ahhoz hogy a dekoráció a helyszínen csodálatos formában tündököljön!

Így tehát ez egy teljeskörű szolgáltatás amit megfizetsz, hiszen a virágok nem teremnek oda a műhelybe, nem pucolják le magukat és így tovább. Az inflációról nem is beszélve, merthogy ezt a szektort is nagyban érinti.
De emlékezz, hogy mindezeken túl, ezekért is fizetsz: tapasztalat, design, kreativ megközelítés, ötletek, esztétika, munkaerő, eszközök, kivitelezés stb,.

Egy szó mint száz, szerettem volna szemléltetni, hogy mint minden más is az életben, ebben is mennyi olyan faktor és teendő van amiről nem is tud a legtöbb ember. Illetve még ha tud is róla, elképzelni és leírva látni, hogy ez mit jelent, sem adja át, hogy gyakorlatban hogy néz ki a dolog. Persze nem is kell. De egy kis betekintés mégis jól jöhet.

Többször előfordult, hogy valaki azért nem fogadott el ajánlatot, mert sokallta (bár legtöbb esetben mindig meg tudunk állapodni, mert persze próbálok én is rugalmas lenni).
Ez természetesen mindig, mindenkinél előfordulhat, és teljesen rendben is van, hiszen mindenkinek magánügye, és megítélése hogy mennyit szán bizonyos dolgokra.

Viszont lényeges hangsúlyozni (talán magamnak ugyanannyira, mint nektek is), hogy ezen tényezők mentén ennyi az annyi. Nem azért mert bárkiből szeretnék meggazdagodni, megtéveszteni, lehúzni.
Legtöbb esetben ha átszámítanám reális órabérre, hogy mennyit dolgozom egy megrendeléssel az elejétől a végéig, még olyan is van, hogy én fizetnék rá (de ez már a saját dolgom/gondom, hogy olyat akkor miért vállalok el).

Újra hangsúlyoznám, hogy ezekkel az infókkal csupán annyit szeretnék elérni, hogy jobban érthető legyen, mi folyik a háttérben!

És ahogy már volt is róla szó, folytatom hamarosan az egyes fázisok kibontásával kicsit részletesebben.

Remélem érdekel Benneteket, ha igen, kövessetek a folytatásért! 🫶🏼